top of page

 

 

 

Rutes

Hitòria de la Ciència 

a Barcelona

Podeu fer una Ruta amb nosaltres el dia i hora que us vagin millor contactat-nos a historiesciencies@gmail.com o al 606520597.

També podeu consultar la nostra Agenda de rutes programades a les que us podeu afegir.

El preu de la Ruta és de 12 euros per persona.

Grup superior a les 5 persones - 10 euros per persona.

Grup superior a les 10 persones - 8 euros.

Grups superior a  15 persones, poseu-vos en contacte amb nosaltres per més informació sobre el descompte que podeu gaudir.

 

Històries de Ciència a Barcelona

 

En aquest itinerari descobrirem com Ciència, Tecnologia i Medicina han intervingut en la vida de milers de barcelonins. Mitjançant històries curioses, quotidianes, però també extraordinàries, sabrem què és la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, qui va ser Narcís Monturiol o què era el "Muesu de les Bèsties". Aquest itinerari recorre el centre de Barcelona per descobrir els racons de ciència amagats al nostre dia a dia. Barcelona també és ciència!

Històries

Ruta per la Exposició Universal 1888

 

A mitjans del segle XIX, el desenvolupament dels transports i de les grans metròpolis van permetre l'aparició de les Exposicions Universals. Diversos avenços tecnologics començaven a canviar la vida de les persones i aquests esdeveniments volien modificar també el desenvolupament de les ciutats i de la societat. En aquest itinerari coneixerem els polítics, artistes, arquitectes i obrers que van participar en la primera Exposició Universal de l'Estat a Barcelona. A la vegada, recorrerem l'espai que la va acollir, sabrem què en queda i què s'ha perdut. Visiteu amb nosaltres l'Exposició Universal de 1888!

Expo 1888

Una visita a l'Exposició Internacional de 1929

 

En aquest itinerari us proposem un viatge en el temps per visitar la Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Veurem com la muntanya de Montjuïc es va transformar en una finestra al món que va permetre als barcelonins conèixer els últims avenços científics i productes comercials. Passejarem pels edificis i espais que van acollir el certamen i, mitjançant fotografies i gravats del moment, ens imaginarem com devia ser visitar la segona gran Exposició de la ciutat.

Expo 1929

La Ciutadella: Un Parc per la Ciència

 

L'any 1872, l'Ajuntament de Barcelona va aprovar un plà per transformar l'espai que ocupava la Fortalesa de la Ciutadella en un parc públic. El mestre d'obres Josep Fontserè i Mestres va ser l'encarregar de dibuixar un gran espai “natural” que oferís ciutadanía un lloc de lleure, esbarjo i descans però també un lloc per apendre les qüestions necessàries per la vida moderna, tan canviant en aquella època. Així, des de ben al principi, el Parc de la Ciutadella va ser concebut com un parc per educar, o adoctrinar, la població en conceptes científics i tècnics, per tal de preparar-los pel nou món d'electricitat i ferrocarrils.

 

Ciutadella

L'Emergència Sanitària de la Guerra Civil Espanyola

Amb l'esclat de la Guerra Civil Espanyola el juliol de 1936, de sobte, els hospitals barcelonins van haver d'acollir i assistir els ferits que arribaven del front, els ferits dels bombardejos i els refugiats que arribaven d'arreu de la Península. A més, els mateixos barcelonins patien malnutrició i altres dificultats de la Guerra. Aquest itinerari vol aprofundir en la història d'aquesta assistència mèdica a Barcelona durant la Guerra Civil. Veurem hospitals provisionals, innovacions mèdiques, iniciatives de política de sanitat, recursos davant els refugiats i l'exili...

 

Guerra Civil

Pasajeros al tren!

Història del Ferrocarril a Barcelona

 

El 28 d'octubre de 1848 s'inaugurava el primer tren de la península ibèrica que unia Barcelona i Mataró. A partir d'aquest dia, milers de trens han sortit i arribat de Barcelona traslladant passatgers i mercaderies. Coneixerem els orígens del tren, les estacions que s'han construït i destruït i moltes històries relacionades amb els ferrocarrils de Barcelona. Preparats pel viatge?

 

Tren

Itinerari per la Llum de Barcelona

 

“Al costat d'aquests canelobres, els fanals antics semblen moribunds!” deia Diario de Barcelona quan, al voltant dels anys 1840s, les llums d'oli es va substituir, en alguns carrers de la ciutat, pels primers enllumenats públics de gas. Una nova llum arribava a Barcelona, i després encara havia de venir l'electricitat! En aquest itinerari per la llum de Barcelona coneixerem la història de l'enllumenat públic de la ciutat però també explorarem com llums i foscors han influït en la vida de milers de ciutadans de Barcelona.

 

Llum
bottom of page